Hlavní obsah

Lupiče, který s pistolí přepadl hernu v Olomouci, dopadli v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté dopadli lupiče, který 22. listopadu přepadl s pistolí v ruce jednu z heren v Olomouci a odnesl si z ní zhruba 150 tisíc korun. Zadržen byl v sobotu v Brně. Při loupeži nikdo nebyl zraněn. Čtyřiačtyřicetiletý muž je stíhán vazebně. Za loupežné přepadení mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Přepadení natočila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Právo v pondělí o případu informovala mluvčí policie Petra Vaňharová. Pachatel v inkriminovaný den vešel do herny a po obsluze pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval veškerou tržbu. Jakmile dosáhl svého, prostory herny opustil i s penězi.

Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek. Ještě týž den kriminalisté detailně zmapovali pohyb podezřelého v době před a po přepadení.

„Bezprostředně po činu odjel osobním automobilem směrem na Brno. Na vozidle měl umístěny odcizené registrační značky, kterých se zbavil v průběhu jízdy, a dále pokračoval s originálními značkami,” uvedla mluvčí s tím, že další prověřování ukázalo, že vozidlo pocházelo z brněnské autopůjčovny.

Policie dopadla lupiče z pražského hotelu. Pomohly stopy DNA

Krimi

Po vozidle se rozběhlo intenzivní pátrání. Zhruba v polovině minulého týdne je brněnští policisté zastavili v ulicích Brna. Za volantem seděl 44letý muž, u kterého zjistili, že má platný zákaz řízení. Proto jej zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Ve věci konali zkrácené přípravné řízení. To bylo 25. listopadu završeno rozhodnutím Městského soudu v Brně, který muže odsoudil ke dvanácti měsícům vězení s nástupem k výkonu trestu v polovině letošního prosince,“ popsala Vaňharová.

Dodala, že v průběhu prověřování případu loupeže dospěli olomoučtí kriminalisté k závěru, že muž, kterého zastavili policisté v Brně, by mohl být pachatelem loupežného přepadení herny. Proto jej zadrželi ihned po vynesení rozsudku v budově brněnského soudu a za účelem dalšího šetření převezli do Olomouce. Při objasnění přepadení herny sehrála významnou roli analýza DNA.

Podnikatel popsal pětadvacet let staré přepadení Berdychovým gangem

Krimi

„Specialisté tohoto oboru srovnávali vzorek, který po sobě pachatel zanechal, se vzorkem z bukálního stěru zadrženého muže. Na základě provedeného šetření a zejména díky výsledku expertízy DNA, který jasně stanovil shodu obou vzorků patřící jedné osobě, tedy zadrženému, si 27. listopadu dotyčný vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ dodala Vaňharová.

Obviněný je osobou s rozsáhlou trestní minulostí. Svůj poslední trest si odpykával v rakouské věznici, ve které skončil pro majetkovou trestnou činnost. Její brány opustil letos v říjnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám