Hlavní obsah

Lupič ozbrojený nožem přepadl večerku v Havířově

Novinky, kub
Havířov

Loupežné přepadení prodejny smíšeného zboží vyšetřují od víkendu kriminalisté v Havířově. Neznámý pachatel hrozil obsluze nožem a odnesl si hotovost. Muže zachytila bezpečnostní kamera, policie po něm pátrá.

Loupežné přepadení večerky v Havířově Video: Policie ČR

 
Článek

Muž v červené kšiltovce, tmavé mikině a v ošoupaných kalhotách přišel do večerky v Havířově-Podlesí v ulici Dlouhá třída v sobotu kolem 20. hodiny.

„Přistoupil k prodejnímu pultu a dožadoval se, aby mu prodavačka dala do igelitové tašky peníze. V jednu chvíli držel v ruce i nůž. Paní vydala muži několik tisíc korun,” informovala v úterý mluvčí policie Soňa Štětínská s tím, že podezřelý pak zmizel neznámo kam.

Muže zadrženého po divoké honičce podezírají vedle loupeže i z vraždy

Krimi

Přepadení se obešlo bez zranění, lupič podle kriminalistů působil značně klidně, což dokládá i záznam kamery. Obsluze ale hrozil nožem, tzv. karambitem, jedná se o zbraň typickou půlměsícovým zakřivením čepele.

Kriminalisté v souvislosti s loupeží pátrají po muži ve věku 25 až 40 let, vysokém 175 až 180 cm, štíhlé postavy, který měl oholenou tvář a byl holohlavý nebo měl velmi krátce střižené vlasy. Na očích měl tmavé brýle.

Foto: Policie ČR

Muže podezřelého z loupežného přepadení v Havířově zachytila bezpečnostní kamera v obchodě.

Byl oblečený v černé mikině s kapucí s červenými písmeny NYC na hrudi a červeno-bílým logem na levém rukávu a v modrých riflích, obutý byl v červených botách.

Rakušané pátrají po mladé dvojici z Česka. Má mít na svědomí desítku loupeží

Krimi

„Muž působil klidně, měl bílou igelitovou tašku s tmavými nápisy (zřejmě Sizeer) s nezjištěným obsahem a další igelitovou taškou s nápisem BESKYDY a červenou peněženku,” popsala Štětínská.

Foto: Policie ČR

Loupežné přepadení večerky v Havířově

Případní svědci, kteří muže poznali nebo vědí, kde ho lze zastihnout, se mají policii ozvat na lince 158 nebo mohou dorazit na jakoukoliv služebnu policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám