Hlavní obsah

Lupič hodil jedenáctiletou dívku do rybníka, chtěl její peněženku

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Těžko uvěřitelný případ se odehrál v sobotu dopoledne v Sedleci u Plzně. Jednatřicetiletý muž se u rybníka rozhodl okrást sestry ve věku 9 a 11 let a hrozil jim vraždou. Jednu z nich následně hodil do rybníka. Život dívce zachránil kolemjedoucí řidič. Policisté pachatele dopadli za pět hodin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel k dívkám přiběhl, starší z nich chytil jednou rukou zezadu a druhou jí zakryl ústa. Vyhrožoval jí, že jestli mu nedá peníze, tak ji zabije a hodí do rybníka,“ řekla Právu policejní mluvčí Martina Korandová.

Když se holčičce podařilo z objetí vyvléknout, spadla jí peněženka. „Rychle se pro ni sehnula, dala si ji do kapsy a snažila se utéct. To se jí ale nepodařilo. Muž ji znovu chytil a následně dívku hodil do rybníka, kde se pod ní probořil led,“ doplnila Korandová.

Řidič dívce zachránil život

Mladší sestra se ihned vydala shánět pomoc. Podařilo se jí zastavit projíždějící vůz, jehož řidič doběhl ke břehu a topící se dívku vytáhnul.

Řidič se pak vydal i za lupičem, který byl již na útěku, i když bez peněženky. Dívky udaly policistům popis pachatele a všichni po něm začali okamžitě pátrat nejen v blízkém okolí,“ uvedla Korandová s tím, že po pěti hodinách kriminalisté muže dopadli v Plzni na Slovanech.

Policisté zahájili trestní stíhání za závažný zločin loupeže, za který muži hrozí trest odnětí svobody do deseti let.

Policisté zároveň prosí řidiče, který dívce zachránil život, aby se dostavil na Městské ředitelství policie Plzeň v Koterovské ulici, nebo zavolal na linku 158. „Jeho svědecká výpověď by nám pomohla s objasněním dalších skutečností,“ uzavřela Korandová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám