Hlavní obsah

Kvůli rozlité kyselině evakuovali obchodní dům

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Neznámý muž ve středu krátce po 14:00 zřejmě nechtěně rozlil ve vstupních prostorách obchodního domu Penny Market v Nejdku na Karlovarsku z plátěné tašky igelitový pytlík s hnědou tekutinou, která obsahovala kyselinu sírovou. Hasiči museli z objektu evakuovat pětadvacet zákazníků a šest zaměstnanců prodejny.

Článek

Jedna z prodavaček, která tekutinu chtěla na podlaze utřít, byla hospitalizována v karlovarské nemocnici.

"Dvě prodavačky, které se snažily neznámou tekutinu vytřít, byly preventivně odvezeny do karlovarské nemocnice," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje František Petr, podle kterého přivolaní specialisté z Chemické jednotky hasičů v Třemešné zjistili, že tekutina obsahovala kyselinu sírovou.

"Jedna z pacientek byla hospitalizována a druhá propuštěna domů," uvedla mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Hildegarde Bejlková, podle které ale nejsou ženy v ohrožení života. "Tekutina, která se z tašky roztekla u vstupu za pokladnami, byla hnědá a zpočátku nikterak nesmrděla. Až po chvíli jsme ucítili zápach, jakoby se pálily kabely," uvedl jeden ze zaměstnanců prodejny.

Policie po muži, který tekutinu v obchodním domě rozlil, stále pátrá. Podle výpovědí zaměstnanců prodejny nemuselo ale jít o útok, ale o nehodu, při které muž s taškou zpanikařil, když mu upadla, a z prodejny utekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám