Hlavní obsah

Krvavé násilí na Letné. Skejťáci tvrdí, že je chodí mlátit gang

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mladí skateboardisté, kteří trénují v pražských Letenských sadech na prostranství, kde kdysi stála obří socha Stalina, se údajně stali v předešlých týdnech terčem útoků. Tvrdí to alespoň na internetu, kde rovněž zveřejnili fotku jednoho zraněného mladíka. Násilí se prý dopouští skupina výrostků, kteří zbité rovněž okrádají. Radnice Prahy 7 chystá s policií kroky k nápravě situace.

Foto: Profimedia.cz

Metronom na pražské Letné. Ilustrační foto

Článek

„Poslední měsíc se na pražském Stalinu pohybuje skupinka mladších grázlů, kteří vyvolávají konflikty a kradou. Poslední incident se stal v pondělí 1. 7. a schytali to dva kluci a jeden přišel o skejt,“ napsali na svém facebookovém profilu autoři skateboardového magazínu Skaterock.cz.

Mluvčí záchranky Jana Poštová Novinkám potvrdila, že její kolegové na Letné v pondělí zasahovali a zbitého mladíka přepravili k ošetření do nemocnice. O dalších zraněných z jiných dní informace neměla, podle ní je ovšem běžné, že si ne každý zraněný zavolá pomoc, ale rány si ošetří sám.

Informace o eskalaci násilí na Letné probírali představitelé radnice Prahy 7 se státní i městskou policií. „Probíhá vyšetřování a další koordinované postupy, o kterých nemůžeme hovořit, abychom nemařili práci policie,” sdělil ve středu Novinkám mluvčí radnice Martin Vokuš.

Konkrétní postupy z taktických důvodů radnice neupřesnila, na případu se ale podle mluvčího intenzivně pracuje. „Policie také apeluje na případné svědky, aby se jim přihlásili. Pokud se ozvou, mohou práci policie ještě urychlit,” dodal Vokuš.

Skejťáci tvrdí, že útočníky jsou výrostci ve věku zhruba 15 až 20 let. „Vypadá to tak, že jednoho kluka mlátí parta třeba pěti kluků, ne-li víc. Tímto bychom chtěli skejtry upozornit, aby si dávali pozor! Jestli je uvidíte, tak radši jděte jinam, a když uvidíte, jak někoho mlátí, tak z bezpečné vzdálenosti pořiďte fotku nebo video a zavolejte policii, aby to následně s nimi mohla řešit,“ radí Skaterock.cz.

Policie hovoří o zvýšené zločinnosti na Letné, počty případných útoků ale neuvedla. Kvůli situaci udělala o víkendu v noci na sobotu na Letné zátah, který byl rovněž v rámci celorepublikové akce zaměřené na požívání alkoholu u mladistvých.

„Byla obklíčena část parku za kyvadlem, kde se v posledních týdnech scházejí skupiny mladistvých a zaznamenali jsme tam zvýšený počet protiprávního jednání,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Policie nechávala mladé dýchnoutVideo: Policie ČR

V policejní síti nakonec uvízlo pětatřicet nezletilých a mladistvých, kteří nadýchali alkohol.

„Vzhledem k výsledkům akci v blízké době na Letné zopakujeme,“ dodal Daněk. O víkendu nicméně policie rvačky a násilí na místě nezaznamenala.

Reklama

Výběr článků

Načítám