Hlavní obsah

Parta výrostků zmlátila mladíka skateboardy, zachytily je kamery

Novinky, kub
Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují brutální napadení mladíka u metra v Holešovicích. Oběť napadla parta výrostků, kopali ho a zbili skateboardy. Policie pátrá po mladíkovi, kterého zachytila bezpečnostní kamera a je jedním z podezřelých.

Napadení mladíka v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal krátce po půlnoci 17. dubna, policie o něm vzhledem k zatím bezvýslednému pátrání informovala až nyní. Trojice mladíků si podle vyšetřovatelů poškozeného nejdřív vyhlédla v ulici Plynární a pronásledovala ho ke stanici metra Nádraží Holešovice.

„Tam už poškozený nedokázal před útočníky utíkat, a proto se snažil jejich, nejprve verbálnímu a posléze i fyzickému ataku čelit tváří v tvář. Na to se mu dostal bezpočet nejen úderů, ale i kopanců a ran skateboardy do celého těla,“ popsal v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan s tím, že zbitému nakonec ještě sebrali dva tisíce korun a zmizeli neznámo kam.

Rvačku sice zachytila bezpečnostní kamera z ulice, útočníci ale nejsou rozeznatelní. Lepší obraz nabídla kamera z metra, na jejímž záznamu je jeden z podezřelých zachycen poměrně zřetelně. „Nicméně i tak se do této doby ztotožnit, vypátrat a zadržet tohoto mladíka a jeho souputníky nepodařilo,“ sdělil Hulan.

Kriminalisté případ vyšetřují jako loupež, za což podezřelým hrozí až desetileté vězení. „Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám