Hlavní obsah

Krádež tří milionů ze směnárny v Praze, podezřelé zachytila kamera

Praha

Krádež zhruba tří milionů korun vyšetřují kriminalisté v Praze. Peníze zmizely ze směnárny, kam si krátce před činem přišel vyměnit peníze muž, který měl mít komplice. Podle vyšetřovatelů využili situace, kdy směnárnice odešla na toaletu a vykouřit cigaretu.

Milionová krádež ve směnárně v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ve čtvrtek informoval mluvčí policie Jan Daněk. Zloději sebrali peníze ze směnárny začátkem března na Praze 10. Dosud se dva podezřelé muže, které zachytila bezpečnostní kamera, nepodařilo dopadnout, policie proto nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Zatýkání v Praze. Jedna loupež za druhou, peníze se točily v hazardu

Krimi

„Pachatelé využili chvíle, kdy si směnárnice odskočila na toaletu a na cigaretu, a vnikli bez použití násilí do prostoru provozovny. Z ní si pak odnesli finanční hotovost v různých měnách a způsobili tak zmiňovanou škodu. Ještě před touto krádeží si jeden z podezřelých ve směnárně rozměnil peníze, aby zřejmě obhlédl situaci. O pár hodin později se stala výše popsaná krádež,” sdělil mluvčí s tím, že celkem dvojice odnesla z místa zhruba tři miliony korun.

Foto: Policie ČR

Milionová krádež ve směnárně v Praze

„Jakékoliv informace k jejich totožnosti volejte na linku 158. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což hrozí v případě dopadení a odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi,” dodal Daněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám