Hlavní obsah

Naval prachy! Ozbrojený lupič posilněný jablkem přepadl recepční v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nejdřív si na místo přišel sníst jablko a rozhlížel se, pak vystartoval se zbraní v ruce na recepční se slovy: Naval prachy! Tak se podle vyšetřovatelů choval v Praze lupič. Policie po něm v pondělí vyhlásila pátrání, o pár hodin později byl zadržen.

Foto: Policie ČR

Přepadení recepce v Praze

Článek

„Děkujeme všem za pomoc při pátrání. Muže již máme ve své moci a v současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,“ informovala v pondělí večer mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Loupežné přepadení se stalo již počátkem února v Českomoravské ulici v Praze 8.

Muž, kterého zaznamenala bezpečnostní kamera, měl přepadnout recepční, přičemž na ni mířil střelnou zbraní a říkal: „Naval prachy!“ O jakou firmu se jednalo, policie neupřesnila.

Stovky tisíc korun sebral lupič z banky v Praze, zachytila ho kamera

Krimi

„Následně obešel pult a ze šuplíku odcizil veškerou hotovost a utekl s ní pryč,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová. S kolika penězi zmizel, kriminalisté nesdělili.

Na záznamech kamery, které policie původně k případu zveřejnila, je vidět muž, který krátce před loupeží chodí kolem pultu na recepci, jí jablko a rozhlíží se, přičemž se s úsměvem baví se zaměstnanci.

„Po deseti minutách se na místo vrátil zpět, maskovaný respirátorem a provedl loupežné přepadení. Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám