Hlavní obsah

Komunistům v Mostě někdo hrozil výbuchem

Právo, Novinky, gö, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST
Aktualizováno

Okresní konferenci KSČM v Mostu přerušila v sobotu ráno výhrůžka bombou. Nahlásil ji anonym SMS zprávou v hotelu Cascade, kde se straníci sešli. Pokud prý do 10 minut neopustí sál, vyletí do povětří. Právu to řekl senátor Vlastimil Balín (KSČM).

Článek

Po začátku konference do haly hotelu přišli policisté a konferenci přerušili. Delegáti našli dočasný azyl na magistrátu města.

Anonym výbuch ohlásil po deváté hodině, zhruba po hodině a půl policisté prohlídku hotelu dokončili a strana pokračovala v jednání. Na konferenci bylo několik desítek straníků.

„Na místo dorazil také pyrotechnik z Ústí nad Labem. Průzkum budovy skončil v jedenáct hodin, žádná výbušnina ani nástražný systém nalezen nebyl,“ řekla Novinkám mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

„Zesílily preference komunistů a někteří lidé si myslí, že je třeba rozsévat strach. Neměla by se nikdy vrátit atmosféra, která byla před volbami 2006,“ reagoval na evakuaci místopředseda strany Jiří Dolejš.

Znepokojení nad výhrůžkou bomby netají šéf KSČM Vojtěch Filip. “Považuji to jenom za další důkaz fašizace společnosti,“ řekl Filip.

Reklama

Výběr článků

Načítám