Hlavní obsah

Jsme kamarádi, hráli divadlo před policií mladíci, kteří zbili a oloupili dvojici

– Praha

Pětice mladíků přepadla na začátku dubna dva mladé muže v centru Prahy. Měli štěstí, protože místem zrovna projížděli kriminalisté, kteří se přišli zeptat, co se děje. Lupiči dělali, jakože nic, a pak se dali na útěk. Ne však na dlouho.

Zadržení podezřelých z loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Trojice kriminalistů projížděla před čtrnácti dny náměstím Republiky, když se zaujal hlouček mladých lidí, z nichž někteří zuřivě gestikulovali a byli agresivní. Jednoho mladíka drželi za bundu a ten se jim snažil vysmeknout. Detektivové šli zjistit, co se děje.

Muž vyprázdnil v pražském obchodě regál s legem. Kamera zachytila, jak mizí po anglicku

Krimi

„Když přišli blíže, z napadaného se najednou stal útočníků „známý“, kterého začali objímat a hladit po hlavě. Kriminalistům tvrdili, že se nic neděje. Napadaný však ihned hlídce řekl, že ho s kamarádem přepadli, zmlátili a vzali jim mobilní telefony,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Richard Hrdina.

Pětice se ihned na to dala na útěk do temných pražských ulic. Dva z ní se hlídce podařilo záhy dopadnout. Na zbytek si kriminalisté povolali další hlídky, které je vzápětí našly. I když se muži snažili schovat v různých zákoutích, za chvilku měli všichni na rukou pouta.

Policie hledá oběti násilníka, který v Praze útočil na ženy

Krimi

Během vyšetřování pak vyšlo najevo, že přepadení se odehrálo už ve stanici metra, kde byli dva mladí muži oloupeni o mobily. Jeden utrpěl zranění, se kterým musel do nemocnice.

„Celá pětice útočníků byla ve věku od osmnácti do jednadvaceti let. Všichni jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi,“ shrnul Hrdina.

Reklama

Výběr článků

Načítám