Hlavní obsah

John z internetu slíbil ženě z Přerovska miliony dolarů, prodala kvůli tomu byt

Právo, mhr
Přerov

Na svou důvěřivost doplatila 59letá žena z Přerovska, když naletěla podvodníkovi, který jí sliboval miliony dolarů ve zlatě i v hotovosti. Vylákal z ní statisíce korun, které získala, když na radu podvodníka prodala svůj byt.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Článek

„Přibližně v polovině srpna navázala žena kontakt na sociální síti s neznámým mužem, který vystupoval pod jménem John. Obalamutil ji historkou, že je lékař a pracuje na lodi,“ sdělila ve čtvrtek Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při následující komunikaci, kterou spolu vedli, sdělil John ženě, že potřebuje finanční prostředky na nespecifikovanou pracovní činnost. „Vzápětí ji požádal o finanční prostředky na zakoupení letenky pro svého agenta, který měl do místa jejího bydliště doručit balík se čtyřmi miliony dolarů a zlatem v hodnotě jednoho milionu dolarů,“ konstatovala Zajícová.

Brzy se uvidíme, sliboval John. Žena z Brněnska poslala virtuálnímu příteli milion

Krimi

Následně podle ní došlo na legendu, podle které byl jeho agent zadržen na letišti a potřeboval další peníze na uhrazení cla, aby nedošlo k otevření balíku. „Navíc ženě (John) navrhl, že pokud nemá další finanční prostředky, tak by mohla prodat svůj byt a požadované peníze mu zaslat. K finančnímu vyrovnání by došlo po příjezdu agenta s balíkem peněz a zlata,“ poznamenala mluvčí.

Žena podle ní s vědomím, že muži pomáhá, skutečně svůj byt prodala a část z takto získaných financí mu zaslala. „Pachatel tímto způsobem na ženě vymámil od konce srpna do poloviny října částku 408 000 korun,“ podotkla Zajícová s tím, že policie případ vyšetřuje jako podvod. „V této souvislosti opětovně nabádáme k obezřetnosti při komunikaci s neznámými lidmi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám