Hlavní obsah

Horečnatý úklid „malíře“ po explozi v bytě odhalil v Brně drogovou varnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Výrobnu drog odhalila exploze a následný požár v jednom z bytů v centru Brna. Hasiči na místě řešili požár v kuchyni, nakonec se podle policie ukázalo, že se v místě nacházela tzv. varna drog, ve které se tepelnou úpravou zpracovávají z léků chemikálie potřebné k výrobě povzbuzující drogy pervitin.

Foto: Policie ČR

Exploze odhalila varnu pervitinu v Brně

Článek

Hasiči řešili požár v pondělí večer v bytovém domě v centru Brna, kde podle svědectví nastala exploze, načež začalo uvnitř hořet.

„Policisté po ukončení práce hasičů v bytě našli množství nádob s chemickými látkami, roztoků v lahvích a sklenic s granulemi a léky. Jejich podezření, že v bytě mohlo docházet k výrobě psychotropních látek, zesílilo, když se jeho obyvatelé snažili horečně uklízet,” informovala v pátek o případu mluvčí policie Petra Ledabylová.

Foto: Policie ČR

Hasiči likvidovali v Brně požár po explozi varny pervitinu

Jeden z podezřelých se podle mluvčí na místě pokoušel vznícení vysvětlit tím, že začaly hořet těkavé látky, se kterými údajně pracoval jakožto malíř, a to nejspíš od cigarety.

Jeho verzi vyvrátili kriminalisté z protidrogového týmu policie. „Po ohledání místa bylo zřejmé, že mladí muži se pokoušeli vyrobit pervitin,” zmínila Ledabylová.

Foto: Policie ČR

Varna pervitinu v Brně

Dvojici podezřelých obvinili policisté z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, za což jim hrozí v případě soudu až pět let vězení.

Reklama

Související články

Koronakrize zrychlila přesun drog na internet

Ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych popisuje v rozhovoru pro Právo, jak epidemie koronaviru ovlivnila byznys s drogami a jaké nebezpečí...

Výběr článků

Načítám