Hlavní obsah

Havárii sanitky pacient nepřežil

Právo, mák
BOUČÍ

Tragické následky měla havárie sanitky, která ve středu odpoledne převážela čtyři pacienty do nemocnice v Sokolově. Při nehodě, která se odehrála u obce Boučí na Sokolovsku, zahynul jednasedmdesátiletý muž. Další čtyři lidé byli zraněni, z toho jeden těžce.

Foto: archiv AGEL

K vyšetření do nově otevřené dětské neurologické ambulance je přitom možné přijít na základě žádanky, a to každý všední den.

Článek

"Pětatřicetiletý řidič sanitního vozidla Ford Tranzit nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice a dostal smyk. Sanitka narazila do svahu příkopu a převrátila se. Přitom narazila do vozidla VW Passat, které tam havarovalo asi tři minuty předtím," popsala nehodu mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová.

Za volantem Passatu podle ní seděl devatenáctiletý motorista, který na mokré vozovce rovněž nezvládl řízení. Mladík vyvázl bez zranění. "Alkohol byl u řidičů vyloučen," poznamenala Kašparová. Řidič sanitky je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Hrozí mu tak až pět let vězení.

Pacienti jeli na dialýzu

Převážení pacienti, včetně šoféra sanitky, jsou hospitalizováni v sokolovské nemocnici. Podle její mluvčí Hildegarde Bejlkové je stav všech zraněných stabilizovaný. "Do Sokolova jeli na dialýzu," uvedla mluvčí.

Na místě nehody zasahovali i sokolovští hasiči, kteří pomocí hydraulických nůžek museli jednoho ze zraněných z vozu vyprostit. "Shodou okolností kolem projížděly dvě převozové sanitky, takže dva lidé se do nemocnice dostali ještě dříve, než přijela rychlá záchranná pomoc," řekl ředitel hasičů v Sokolově Ludvík Mulač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám