Hlavní obsah

Hasiči natočili dronem trosky vybuchlého domu v Lenoře

Právo, Novinky, ok, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Hasiči zveřejnili video z dronu, které zachycuje zásah u explodovaného domu v Lenoře na Prachaticku. Hasiči následky likvidovali několik hodin. Při explozi zemřel muž a devět lidí bylo zraněno. Případ vyšetřuje policie.

Hasiči natočili dronem trosky vybuchlé budovyVideo: HZS Jihočeského kraje

 
Článek

Exploze otřásla domem ve čtvrtek ráno. Kriminalisté v úterý zveřejnili výsledky pitvy, která potvrdila, že při výbuchu zemřel muž. Totožnost bude známá až v průběhu několika týdnů po genetické expertize.

Výbuch v Lenoře: Lidé prý na výhrůžky souseda upozorňovali, policie to neřešila

Domácí

Místní lidé mají za to, že jde o muže, jenž po domě rozmístil a pak zapálil několik plynových lahví. Při výbuchu se zranilo devět lidí, dva z nich jsou stále v péči lékařů pražské nemocnice. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení.

Výbuch v obci LenoraVideo: Lucie Kándlová, Právo

Do vybuchlého domu se ale lidé už nikdy nevrátí. Statik totiž rozhodl o jeho stržení. Demolici zajišťuje jihočeský krajský úřad, který na ni vyčlenil peníze. V pondělí dopoledne byl poškozený dům oplocen a čeká se na vydání demoličního výměru.

Pro obyvatele domu, kteří přišli o všechno, zřídil Obecní úřad v Lenoře ve spolupráci s nadací Adra zvláštní účet 66888866/0300 s variabilním symbolem 577. Na něj mohou lidé posílat peníze, které se rozdělí mezi poškozené. V pondělí odpoledne byl na účtu jeden milion tři sta tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám