Hlavní obsah

Výbuch plynu zdemoloval dům na Prachaticku. Jeden mrtvý, dva těžce popálení

Právo, Novinky, ČTK, kub, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenora
Aktualizováno

V Lenoře na Prachaticku vybuchl ve čtvrtek brzy ráno plyn v bytovém domě. Jeden člověk nepřežil, dva muži utrpěli těžké popáleniny a byli transportováni vrtulníkem do Prahy. Zdravotníci ošetřili dalších sedm zraněných. Evakuováno bylo celkem 19 lidí. Třípodlažní dům je zdemolovaný.

Výbuch v obci LenoraVideo: Lucie Kándlová, Právo

 
Článek

Při výbuchu domu zemřel jeden člověk, uvedla policie, která tělo našla na místě neštěstí. Hasiči po výbuchu jednoho člověka pohřešovali.

K výbuchu došlo krátce po 4. hodině, třípodlažní dům stojí vedle hlavní silnice v Lenoře. Podle mluvčí hasičů Jany Neškodné je na místě sedm hasičských jednotek. Zraněné převzala záchranná služba.

Příčinu výbuchu policie vyšetřuje. První odhady hovoří o škodě 10 až 15 milionů korun. Statik zhodnotil zdemolovaný objekt jako silně nestabilní.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Jeden člověk podle záchranářů výbuch nepřežil

Podle informací Práva kriminalisté pracují kromě nešťastné náhody rovněž s verzí úmyslného výbuchu. Žena, která v domě bydlí, v době výbuchu ale doma souhrou okolností nebyla, reportérce Práva sdělila, že v domě dříve řešili spory se sousedem, který vyhrožoval výbuchem. Podobnou informaci sdělil rovněž muž ze sousedství domu. Podle dalšího svědka je muž, který údajně dříve lidem vyhrožoval, obětí výbuchu.

Záchranná služba po příjezdu na místo vyhlásila stav mimořádné události kvůli většímu počtu zraněných. „Aktuálně posádky na místě ještě zasahují. Máme ošetřených devět zraněných, z toho dva lidé byli zraněni těžce,“ uvedla mluvčí záchranky Petra Kafková.

Hasiči evakuovali z domu 19 lidí. Na místě zasahuje pět posádek záchranné služby a byla aktivována i letecká záchranná služba Armády ČR se dvěma vrtulníky. Záchranné službě pomáhala také posádka z Modravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám