Hlavní obsah

Haly se slámou na Jičínsku někdo zapálil úmyslně, škoda pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu asi pět milionů korun napáchal v neděli vpodvečer požár dvou skladovacích hal se slámou v Podhradí, části obce Čejkovice na Jičínsku. Hořelo i několik hektarů blízkého pole, k jehož hašení přiletělo letadlo. Muže podezřelého z úmyslného založení ohně zadržela policie. Zraněn nikdo nebyl. Sdělil to mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Ondřej Sezima.

Foto: HZS ZK

Ilustrační foto

Článek

Požár vypukl kolem 18. hodiny. „Hasiči neprodleně zahájili hašení objektů, nicméně s ohledem na pokročilou fázi rozvoje požáru bylo brzy zřejmé, že uchráněné hodnoty budou minimální. K hašení pole bylo povoláno letadlo letecké hasičské služby, které na zasažené ploše provedlo celkem šest shozů vody,“ uvedl mluvčí.

Škoda vzniklá na poli se bude upřesňovat v pondělí ráno.

Obě částečně zděné skladovací haly se slámou oheň zcela zničil. Na zhruba pět miliónů korun škodu předběžně stanovil vyšetřovatel příčin požáru.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky a devět jednotek dobrovolných hasičů. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, hasiči také museli z bezpečnostních důvodů odpojit elektřinu. Zcela dohašen byl oheň až v pozdních večerních hodinách. "Vhod přišel v tomto ohledu také déšť, který kolem půl osmé večer pokropil místní krajinu vyprahlou po celodenním tropickém dni," doplnil Sezima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám