Hlavní obsah

Hádka o Krym mezi dvěma muži v Brně skončila pokusem o vraždu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Z pokusu o vraždu s vyhlídkou až osmnáctiletého vězení obvinili brněnští policisté 29letého cizince, který měl v Brně napadnout krajana při hádce. Podle vyšetřovatelů se agresor potkal s obětí souhrou okolností, do té doby se neznali. Roznětkou ke krvavému útoku nožem bylo téma konfliktu Ukrajiny s Ruskem ohledně Krymu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v noci na úterý v Táborské ulici v Brně-Židenicích. Podle kriminalistů obviněný potkal muže s jeho manželkou, když se vraceli na ubytovnu po celodenním popíjení alkoholu.

Národnost aktérů policie neupřesnila, její mluvčí Pavel Šváb hovořil pouze o cizincích.

Policie dopadla násilníka, který v Brně zbil dvě strážnice

Krimi

„Na ulici je oslovil jim neznámý muž. Zjistili, že je krajan, a téma hovoru se stočilo na konflikt na Ukrajině. Debata byla čím dál vzrušenější a skončila fyzickým napadením. V ruce obviněného se objevil nůž, se kterým v nepřehledné situaci svého protivníka pořezal na krku,” popsal dění mluvčí.

Zdravotníky v Brně ohrožoval muž s nožem

Krimi

Útočník z místa odešel, manželka zraněného ještě chvíli křičela o pomoc, dvojice ale nakonec došla až na ubytovnu, odkud policii přivolal známý manželského páru.

„Policisté zraněnému zajistili základní životní funkce a zavolali záchranku. Poškozený byl hospitalizován s lehčím zraněním, hůře nedopadl jen díky shodě okolností,” zmínil Šváb.

Žárlivá žena muže nejdříve zfackovala a poté pobodala dvěma noži

Krimi

Kriminalisté útočníka obvinili z pokusu o vraždu, za což mu v případě soudu hrozí až osmnáctileté vězení. „Kriminalisté také žádají případné další svědky incidentu, aby se ozvali na linku 158,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám