Hlavní obsah

Policie dopadla násilníka, který v Brně zbil dvě strážnice

Novinky, ok, kub
Brno

Policie vypátrala muže, který v květnu napadl dvě strážnice v centru Brna. Útočník obě ženy bil do obličeje a s jednou také mrštil o zeď. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Napadení strážnic v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„V průběhu vyšetřování jsme získali množství informací, které nás přivedly k vypátrání podezřelého muže. Děkujeme veřejnosti za spolupráci. Na případu i nadále pracujeme,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Muž močil v Brně na ulici a pak surově zbil strážnice. Útok zachytily kamery

Krimi

Incident se stal 14. května na brněnských Baštách, když strážnice narazily na muže, který močil na veřejnosti. Strážnice se podezřelého pokusily na místě za přestupek vyřešit, jenomže s tím se rozhodně hrubián nechtěl spokojit a zasahující ženy v uniformě podle policie počastoval nadávkami nejhrubšího zrna.

Muž potom odešel a strážnice ho vyzývaly, ať se zastaví. Mluvčí městské policie Jakub Ghanem uvedl, že muž se sice po chvíli najednou zastavil, důvodem ale nebyla součinnost s hlídkou.

„Náhle se otočil a prudce s jednou ze strážnic mrštil o zeď. Druhá strážnice hned přistoupila blíž, aby ho zastavila a pomohla své kolegyni, jenomže okamžitě dostala ránu pěstí do spánku,” popsal v květnu mluvčí.

Soud v Brně zpřísnil Březinovi trest na 14 let a devět měsíců, ovlivňoval svědky

Krimi

Po úderu spadla žena na zem a násilník se napřahoval k dalšímu úderu, zabránila mu v tom ale navzdory otřesení první napadená. „Dostala od něj ovšem další úder do tváře, načež muž utekl k hlavnímu nádraží,” upřesnil Ghanem.

Obě městské policistky musely vyhledat lékařskou pomoc v nemocnici. Strážnice, se kterou muž mrštil o zeď a pak ji ještě udeřil, když bránila kolegyni, utrpěla dvě zlomeniny v obličeji. Druhá strážnice měla zlomený prst a otřes mozku.

Foto: Policie ČR

Napadení strážnic v Brně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám