Hlavní obsah

Gang na Frýdecko-Místecku mohl vyrobit až 44 milionů nelegálních cigaret

Frýdek-Místek

Celníci na Frýdecko-Místecku odhalili mezinárodní gang vyrábějící nelegální kuřivo. Skupina složená z Čechů a Ukrajinců by mohla na černý trh dodat minimálně 44 milionů cigaret. Státu by tak na daních způsobili škodu 140 milionů korun.

Celníci překazili výrobu desítek milionů cigaret a výdělek stovky milionů korunVideo: Celní správa České republiky

 
Článek

„Celníci zadrželi šest osob české a ukrajinské národnosti a zajistili výrobní linku na cigarety. Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor na Frýdecko-Místecku objevili a zajistili komponenty k výrobě více než 44 milionů cigaret, zhruba 5000 kusů cigaret, odpad z předešlé výroby i finanční hotovost přesahující milion korun,“ řekla mluvčí celníků Martina Kaňková.

Středočeští celníci zadrželi na D1 na Benešovsku šest migrantů ze Sýrie

Krimi

Na výrobní lince by pachatelé podle ní zvládli vyrobit dva tisíce cigaret za minutu. „Nelegální výrobou by tak mohli našemu státu na daních způsobit škodu za více než 140 milionů korun,“ doplnila.

Objekt, v němž byla sestavena výrobní linka na cigarety, zadržení podle celníků odhlučnili, izolovali a osadili několika kamerami, aby zamezili odhalení nelegální výrobny. V objektu bylo ubytování s kompletním vybavením pro nelegální zaměstnance a dělníky, kteří cigarety vyráběli, uvedli celníci.

Nová taktika provozovatelů nelegálního hazardu. Přišroubovávají automaty k zemi

Krimi

Další objekt podle nich podezřelí využívali k likvidaci odpadu vzniklého při výrobě a skladování vyrobených cigaret. Celníci už případ předali kriminalistům, kteří šest podezřelých obvinili. Jsou podezřelí ze zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a porušení práv k duševnímu vlastnictví. Na žádost státního zástupce je soud poslal do vazby.

Foto: Celní správa

Příslušenství na výrobu cigaret.

Foto: Celní správa

Příslušenství na výrobu cigaret.

Reklama

Výběr článků

Načítám