Hlavní obsah

Nová taktika provozovatelů nelegálního hazardu. Přišroubovávají automaty k zemi

Ostrava

S novou taktikou podle celníků z Moravskoslezského kraje přišli provozovatelé nepovolených herních automatů. Zařízení začali připevňovat k podlaze pomocí šroubů, aby tak výrazně prodloužili případné kontroly a měli dostatek času varovat další provozovny.

Foto: Celní správa

Odhalená nelegální herna

Článek

Jak uvedla mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická, o nové taktice se celníci přesvědčili při poslední kontrole, kdy během pouhých dvou dnů zajistili 23 herních zařízení a několik desítek tisíc korun v hotovosti.

Kontroly probíhaly v Ostravě, Havířově a Frýdku-Místku, během nich bylo odhaleno šest nepovolených heren.

Heren ubývá, hazardu na webu je víc

Domácí

„Provozovatelé nelegálních heren přišli s novou taktikou, herní zařízení upevňují šrouby k podlaze, aby zřejmě získali čas upozornit své kolegy, že je v rajónu kontrola,“ popsala mluvčí taktiku podnikatelů na černém herním „trhu“.

„Pracovníci provozoven většinou tvrdí, že nevlastní ani provozovnu, ani herní zařízení, odmítají spolupracovat a podepisovat protokoly, které se k těmto kontrolám vztahují,” dodala Zdobnická.

Foto: Celní správa

Odhalená nelegální herna

Zabavené přístroje byly podle ní odvezeny do skladu celní správy a v zahájeném řízení zřejmě propadnou státu. Provozovatelům hrozí pokuta až do 50 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám