Hlavní obsah

Fingovali i vraždy. Trojice z Jihlavska lákala bohaté na obchody, pak je vydírala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policie obvinila trojici vyděračů, kteří podle ní fingovali obchody a vydírali majetné podnikatele na Jihlavsku. Předstírali různé situace včetně vražd, kvůli kterým se obchody neuskutečnily, pak chtěli peníze na úplatky. Škodu policie vyčíslila na 29 milionů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle vyšetřovatelů z Národní centrály proti organizovanému zločinu trojice lákala movité lidi do obchodů, které jim měly přinést rychlý a vysoký zisk.

Policie rozprášila gang podezřelý z vydírání Ukrajinců

Krimi

„Následně měli předstírat různé situace, včetně fingovaných vražd, kvůli kterým se obchody neměly uskutečnit. Takto navozených situací měli obvinění využívat k tomu, aby poškozené vydírali, kdy požadovali vysoké finanční částky na předstírané úplatky pro policisty, aby se těmito vraždami nezabývali,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

V Brně zasahovala NCOZ. Má jít o ukrajinskou mafii

Krimi

Policisté trojici pochytali minulý týden a obvinili ji z trestného činu vydírání, podvodu a legalizace výnosů z trestné činnosti. Obviněna byla také právnická osoba pro trestný čin legalizace výnosů z trestné činnosti. V kauze bylo již dříve obviněno šest lidí, jejichž stíhání se nyní rozšířilo.

Škoda byla vyčíslena asi na 29 milionů korun. Dva obviněné vzal soud do vazby, hrozí jim až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám