Hlavní obsah

Exšéf pražských strážníků Kotrouš nastoupil do vězení

Bývalý šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš, kterému soud vyměřil za přijetí úplatku 5,5 roku vězení, nastoupil v pátek po poledni do pankrácké káznice. Městský soud v Praze sice původně Kotroušovi stanovil datum nástupu do vězení nejpozději do minulého pátku, někdejší ředitel městské policie si však výzvu k nástupu vyzvedl pozdě, a soud mu proto termín o týden posunul.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Kotrouš přichází k soudu

Článek

Kotrouš přišel ke vstupu do věznice sám, přes rameno si nesl pouze malou tašku s osobními věcmi. Na místě prohlásil, že se s rodinou, která ho doprovodila, rozloučil opodál. Chtěl ji totiž ušetřit případného zájmu médií. Ke svému nástupu do vězení se nechtěl nijak vyjadřovat.

Bývalý šéf pražských strážníků si řekl o úplatek za to, že zajistí trvání smlouvy městské policie s autoservisem Jíša. Chtěl tak získat nejméně 1,2 miliónu korun.

Soudy mu kromě uloženého trestu vězení také na pět let zakázaly pracovat v bezpečnostních ozbrojených sborech a nakázaly mu zaplatit pokutu 400 000 korun. Pokud Kotrouš stanovenou pokutu neuhradí, prodlouží se mu pobyt za mřížemi o půl roku, tedy na šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám