Hlavní obsah

Dramatický útěk se zlodějům snowboardů nezdařil

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Policie podezírá dvojici mladíků z Liberecka, že ve čtvrtek odpoledne okradli dva návštěvníky krkonošského skiareálu ve Špindlerově Mlýně o snowboardy. Údajným zlodějům se i přes rvačku s vlekaři podařilo ujet, ovšem policisté stačili rychle zareagovat. Před Vrchlabím zatarasili silnici a oba muže zadrželi.

Foto: Plakát MěÚ Horní Bříza

Libkovanka zavítá do Horní Břízy

Článek

Zloději odcizili dva snowboardy odložené u bistra pod lanovkou ve Svatém Petru. Lidé si jich všimli a upozornili přítomné vlekaře. Shodou okolností byl jedním z nich i vedoucí provozu skiareálu Marek Paulíček. "Podle stručného popisu jsme začali mladíky pronásledovat, ale ztratili se nám," popsal.

Místní zaměstnanci se tedy vraceli zpět a jen náhodou zastavili u auta, které nemohlo na kluzké silnici vyjet do prudkého kopce. Chtěli tedy osádce auta pomoci, ovšem vzápětí si všimli, že uvnitř sedí právě dva oni mladíci a na zadních sedadlech leží snowboardy podobné ukradeným, popsal reportér Práva, který celou událost sledoval jako náhodný svědek.

Po rvačce ujeli, daleko se nedostali

Vlekaři se začali s mladíky dohadovat a následně se mezi nimi strhla rvačka. "Nakonec se jim podařilo nasednout do auta. Bohužel, zrovna v tu chvíli byla magnetická brána zamezující vjezd do areálu otevřená, tak se jim podařilo směrem na Vrchlabí ujet," vyprávěl Poulíček.

Daleko se ovšem nedostali, protože místní policie kontaktovala vrchlabské kolegy. Ti zatarasili silnici ještě před městem a mladíky kolem 17. hodiny zadrželi. "Zastavili okamžitě a nekladli žádný odpor," sdělil jeden ze zasahujícíh policistů.

Oba zadržení budou nyní převezeni na služebnu, kde se rozhodne o tom, zda budou obviněni. Počet okradených návštěvníků hor se stále zvětšuje. Pachatelům se však většinou podaří policistům proklouznout.

Reklama

Výběr článků

Načítám