Hlavní obsah

Drama v Opavě: Žena na balkoně odřezala hořícího oběšence

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Neuvěřitelné drama se odehrálo v noci na sobotu v jednom z bytových domů na Olomoucké ulici v Opavě. Pětatřicetiletý muž se tam polil hořlavinou, vyšplhal na balkon, kde si uvázal kolem krku lano, podpálil se a skočil dolů. Zachránila ho mladá žena, zřejmě jeho expřítelkyně, která lano přeřezala. Muž spadl z pětimetrové výšky na ulici a nyní bojuje o život v nemocnici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Událost se stala v pátek třicet minut před 22. hodinou. Policie potvrdila, že muž se nejprve polil hořlavou látkou a pak vyšplhal na zábradlí balkonu.

„Okolo krku si následně uvázal smyčku lana, zapalovačem si zapálil oblečení a skočil dolů. Přítomné svědkyni se podařilo lano odstřihnout a další náhodní svědci, po pádu muže z výšky přes pět metrů, se snažili jeho hořící tělo co nejrychleji uhasit,“ popsal událost mluvčí policie René Černohorský.

Muž přes bleskovou pomoc utrpěl popáleniny 2. a 3. stupně minimálně na 65 procentech těla. Záchranka ho následně převezla na urgentní příjem a na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě.

„Celá záležitost, tedy důvody, příčiny, motivy a pohnutky těžce zraněného muže jsou nadále v prověřování kriminalistů,“ dodal mluvčí.

Na zastávce ve Zlíně visel sebevrah, zachránili ho řidiči autobusů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám