Hlavní obsah

Do srážky kamiónu s vlakem chybělo pět sekund. Řidič dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Okresní soud v Hodoníně uložil tříletou podmínku 54letému řidiči kamiónu, který loni na jaře uvízl na železniční přejezdu a těsně před příjezdem vlaku rozrazil závoru. Novinky o tom informoval mluvčí soudu Petr Motyčka. Do srážky s rychlíkem zbývalo asi pět sekund.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil kamión uvízlý na přejezduVideo: Policie ČR

 
Článek

„Byl vynesen odsuzující rozsudek pro zločin obecného ohrožení. Přičemž obžalovanému byl uložen trest odnětí svobody v trvání tří let s podmíněným odkladem jeho výkonu na zkušební dobu v trvání tří let,“ sdělil Motyčka.

Rozsudek nabyl právní moci v polovině července. Soud řidiči navíc uložil zákaz řízení všech motorových vozidel na pět let.

Soudní průtahy byly způsobeny především tím, že řidič je z Makedonie, a tak soud musel všechna svá rozhodnutí překládat a posílat až do místa trvalého pobytu.

Foto: Policie ČR

Proražená závora na přejezdu na Hodonínsku

Nehoda se stala loni 25. dubna na železničním přejezdu v Moravském Písku. Řidič vjel na koleje ve chvíli, kdy blikala červená světla a sklápěly se závory. Vůz zůstal uvězněný na kolejích. Hned nato se k přejezdu blížil rychlík rychlostí 160 km/h. Strojvedoucí uvedl, že asi 500 metrů od přejezdu viděl, jak tam vjelo nákladní vozidlo a zůstalo tam stát. Okamžitě použil rychlobrzdu a začal houkat. [celá zpráva]

Šoféra to donutilo k tomu, aby se rozjel a jednu ze závor prorazil. Podle videozáznamu, který pořídil náhodný svědek, chybělo do srážky přibližně pět sekund. Když řidič kamiónu překonal přejezd, zastavil, aby si zkontroloval, zda nemá poškozené auto. Následně však pokračoval v jízdě a policisté ho zadrželi až několik kilometrů od přejezdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám