Hlavní obsah

Dcera má leukémii, nechci do vězení, prosila marně zlodějka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neposílejte mě do vězení, dcera má leukémii, tak se snažila soudce odvolacího brněnského krajského soudu na poslední chvíli přesvědčit mladá žena, která se zpovídala z okrádání seniorů, u nichž uklízela. Soudci ale takové obhajobě nepodlehli a ženu poslali na tři roky do vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena uklízela v Brně u manželského páru ve věku 90 a 88 let. Jenže kromě utírání prachu či vytírání seniorům také vzala starožitné kapesní hodiny, zlatý náramek, řetízek a další cennosti za necelých 100 tisíc korun.

Zlodějka skončila v rukou policistů. I když se doznala a detailně popsala, kde a za kolik starožitnosti prodala, takže se velkou část cenností podařilo dohledat, skončila před soudem s hrozbou trestu od tří do osmi let.

Dva těžce zranění jsou v Brně po nárazu auta do sloupu

Krimi

Ženu už potrestal třemi lety vězení Městský soud v Brně, ale obhajoba se ještě pokusila verdikt zvrátit odvoláním. „Soud dostatečně nezohlednil poměry obvinění, přihlížel jen k přitěžujícím okolnostem, ale přehlížel ty polehčující. Klientka se doznala a snažila se vypátrat ukradené věci, pomáhala policii,“ horovala za ženu její advokátka.

„Je samoživitelka, její dcera trpí leukémií. Udělala chybu, ale ruku na srdce, nevím, jak bych se v její situaci zachovala já. Když ji pošlete do vězení, připravíte dítě o matku a poškozené o možnost splacení škody, dohodli jsme se totiž s poškozenými na splátkách,“ brojila obhájkyně.

Mladík surově zkopal a okradl v Brně opilého muže

Krimi

„Trest na samé spodní hranici není nepřiměřeně přísný. Pokud byla v tíživé situaci, měla to řešit jinak, například s orgány sociální péče, nikoli trestnou činností,“ oponovala státní zástupkyně.

Odvolací senát se soudcem zpravodajem Danem Krátkým nakonec na argumenty obhajoby neslyšel. „Obžalovaná útočila proti osobám vyššího věku a činu se dopustila dva měsíce poté, co se státním zástupcem uzavřela dohodu o vině a trestu za jiné trestné činy. Za této situace nelze ukládat podmíněně odložený trest,“ konstatoval soudce Krátký.

Reklama

Výběr článků

Načítám