Hlavní obsah

Dálnice D1 byla kvůli nehodě cisterny uzavřena 10 hodin, škoda je 1,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Deset hodin byla v sobotu uzavřena dálnice D1 u Hranic kvůli havárii prázdné cisterny. Dálnice byla plně zprůjezdněna kolem půlnoci. Škoda se vyšplhala na 1,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda cisterny na D1Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Komunikace v obou směrech byla krátce před půlnocí zcela zprovozněna. Předběžně byla celková škoda vyčíslena na 1 475 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření,“ oznámila v neděli ráno mluvčí policie Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D1

Havárie se stala kolem druhé hodiny odpolední na 311. kilometru dálnice ve směru na Bohumín. Podle policie nákladní vozidlo najíždělo v připojovacím pruhu na dálnici, smyk dostalo z dosud nezjištěných příčin. Po nárazu části betonových svodidel dopadly na protisměrné jízdní pruhy dálnice D1, ve směru z Olomouce na Ostravu. V tu dobu zde projíždělo osobní vozidlo s dvoučlennou osádkou. [celá zpráva]

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny

Řidič začal okamžitě intenzivně brzdit, přesto do částí betonových svodidel narazil. Nikdo nebyl zraněn. Tahač se poté urval a začal hořet v motorové části. Oheň se na cisternu nerozšířil, hasiči ho rychle zlikvidovali. Polskou cisternu řídil český řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám