Hlavní obsah

Češka se zamilovala do falešného amerického generála. Poslala mu půl milionu

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Přes 530 tisíc korun vylákal z 39leté ženy z Tachovska muž, který se vydával za amerického generála. Žena se s ním seznámila prostřednictvím internetové seznamky v říjnu loňského roku. Část peněz, které po ní požadoval, si půjčila v bance.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Údajný, asi 46letý americký voják ženě tvrdil, že pochází z Čech, kam se chce také po ukončení vojenské mise v Sýrii vrátit a usadit se natrvalo.

„Ženě pak tvrdil, že proto, aby byl však z armády propuštěn a mohl se odstěhovat do České republiky, bylo nutné, aby si armáda myslela, že se stěhuje kvůli příbuzným. V souvislosti s tím poškozené tedy nabídl sňatek, s čímž dotyčná souhlasila,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Utopila se mi rodina, tvrdil podvodník. Žena z Těšína mu poslala přes milion

Krimi

Aby mohl z armády odejít, bylo však nutné jej vyplatit.

„Za tímto účelem měl s poškozenou prostřednictvím e-mailu komunikovat zástupce armády, který postupně z oznamovatelky peníze vylákal pod různými záminkami, jako například úhrada peněz za dosazení náhradního vojáka na misi, úhrada za přepravu propuštěného vojáka soukromým letadlem, další částka byla požadována za nedodržení stanoveného časového limitu pro uhrazení předchozí platby,“ vylíčila mluvčí.

Hrozil válkou

Poslední částku již žena na požadovaný účet nezaslala a údajnému americkému nápadníkovi sdělila, že už žádné peníze posílat nebude.

Podvodník následně začal ženě vyhrožovat s tím, že nezaslání požadovaných peněz může způsobit válku mezi Českou republikou a americkou armádou.

Žena prodala pozemky a poslala své úspory známosti z internetu

Krimi

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a kriminalisté se dál případem zabývají.

Policie varovala, že podvodníci zpravidla volí obdobnou legendu, kdy se americký voják na misi zamiluje do ženy, která je ve špatném psychickém stavu z dlouhodobé samoty, probíhajícího rozvodu, z nedostatku příležitostí k seznámení atd. Z oběti pak pod příslibem sňatku a spokojeného života podvodník postupně vyláká i statisícové částky.

Reklama

Výběr článků

Načítám