Hlavní obsah

Černošický násilník sedí v cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie je přesvědčena, že dopadla černošického násilníka, který v posledních měsících přepadl pět žen. Pachatelem má být 22letý Ukrajinec, který pracoval jako pomocný dělník na stavbách v Praze a okolí. Cizinec sedí od pátku v policejní cele.

Článek

Po sexuálním násilníkovi pátraly dvě stovky policistů. Teprve prověřování cizinců, kteří se u nás nelegálně pohybují, vedlo k zatčení 22letého Ukrajince.

"Pravděpodobný pachatel byl zadržen v pátek a následně usvědčen," informovala Novinky mluvčí středočeské policie Soňa Budská. "Loni v létě mu vypršelo povolení k pobytu, takže déle než rok zde byl nelegálně. Ze spáchaných činů ho usvědčily kriminalistické stopy. A to i analýzy DNA," upřesnil mluvčí policie okresu Praha-západ Jaroslav Vokáč.

Zadržený muž byl obviněn ze znásilnění, pokusu o ně a majetkové trestné činnosti. "Na obviněného byl podán návrh na uvalení vazby. K osobě pachatele se budou vyjadřovat odborníci z oblasti sexuologie a psychiatrie," pokračovala Budská.

Úspěch až s druhým zadrženým

Policie se sérií přepadení žen v Černošicích začala zabývat od června letošního roku. "Útoky zprvu spočívaly v napadání žen a posléze docházelo ke znásilnění nebo pokusu o ně. Toto jednání pokračovalo až do 20. října," řekla mluvčí Budská.

Policie původně podezírala z celé série muže, kterého zadržela ještě před 22letým Ukrajincem. Nakonec zjistila, že sice několik žen přepadl, ale nemá na svědomí případy znásilnění.

Kritika policie

Kriminalisté spolu s černošickými strážníky proto v pátrání pokračovali, mimo jiné sledovali a monitorovali v noci cesty od vlakového nádraží či autobusových zastávek. Právě v těchto místech k útokům na místní ženy docházelo.

Černošičtí obyvatelé v uplynulých měsících kritizovali práci policie, neboť je včas neinformovala o nebezpečí. Místní tvrdí, že přinejmenším poslednímu znásilnění tak mohli zabránit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám