Hlavní obsah

Bránil opilou dvojici s batoletem před strážníky, skončil v poutech

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na batole plačící v kočárku zaparkovaném před restaurací a vzápětí i na jeho opilé rodiče uvnitř podniku narazili o víkendu strážníci na pražských Vinohradech. Městské policisty z místa vyháněl další podnapilý muž s tím, že jim do situace nic není. Strážníci muže zpacifikovali, šarvátka však ještě pokračovala, když se vyřizoval kontakt s babičkou dítěte.

Opilí rodiče s dítětem v kočárkuVideo: MP Praha

 
Článek

Incident se stal v noci na neděli po 2. hodině v jednom z podniků na náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Pozornost noční hlídky zaujal kočárek s plačícím dítětem před restaurací. Když začali strážníci situaci prověřovat, vyšel z restaurace zjevně podnapilý muž s tím, aby si šla hlídka po svém a nevšímala si věcí, do kterých jí nic není,“ informovala v pondělí o případu mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

Uvnitř restaurace seděla podle ní rovněž podnapilá matka, která se k dítěti hlásila, odmítla ale dechovou zkoušku. „Nejprve uvedla, že se nic neděje a tato situace je zcela běžná. Po chvíli začala svého chování litovat a omlouvat se,“ popsala mluvčí.

Rodičům s kočárkem v centru Prahy naměřili dohromady sedm promile

Krimi

Ženu ale začal vtahovat zpátky dovnitř podniku její partner a další muž se snažil zavřít dveře, ze kterých vytlačoval strážníka, a ostatní nabádal k útěku zadním vchodem.

Městští policisté se rozhodli, že dotyčného zpacifikují. „Na řadu přišly donucovací prostředky a muž skončil s pouty na rukou a odřeninou na čele. Strážníky častoval vulgárními výrazy, dechovou zkoušku i lékařské ošetření odmítal,“ sdělila Ernestová.

Foto: Policie ČR

Opilí rodiče s dítětem v kočárku

Na videozáznamu, který městská policie k případu zveřejnila, je slyšet muže, jak hrozí vulgárně strážníkovi ránou hlavou, pokud na něj bude dál sahat. Pak označil postup strážníka, který se ho ptal, jestli mu něco způsobil donucovacími prostředky, jako zcela zbytečný vůči popíjejícím rodičům.

Za nesmysl označila situaci rovněž matka dítěte, když strážníci sháněli některého z příbuzných rodičů, kteří by se mohli o dítě postarat, ve hře byla jedna z babiček.

V jedné z ostravských hospod seděli namol opilí rodiče s kojencem

Krimi

„Mně to přijde úplně absurdní, já nevím proč, když jsem si tady prostě dala pár dvojek vína, tak bych měla volat někomu jinému,“ vysvětlovala strážníkům matka batolete.

„Po konzultaci s odborem sociálně-právní ochrany (OSPOD) dětí byla na místo přivolána babička dítěte, která si 1,5letého chlapečka převzala do péče,“ upřesnila Ernestová.

Případem se podle mluvčí dále zabývá OSPOD jako porušením rodičovské povinnosti a 47letého muže poslali strážníci do přestupkového řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám