Hlavní obsah

Opilé matky s dětmi v Praze: Jedna po procitnutí prchala, další vypadla z autobusu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned dva případy těžce opilých matek, které se nebyly schopné postarat o své malé potomky, řešili v sobotu krátce po sobě strážníci v Praze. Jednu z nich museli vzbudit, aby se podrobila dechové zkoušce, nakonec chtěla ještě utéct, v čemž jí ale zabránil strážník. Druhá žena se měla zranit při vystupování z autobusu, což popsaly její děti, sama toho téměř nebyla schopna.

Strážníci řešili opilé matky v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

Oba incidenty se staly v sobotu vpodvečer. Nejdřív svědci přivolali strážníky ke stanici metra Dejvická, kde se u vchodu měla válet opilá žena a vedle ní byly vidět dvě holčičky.

„Strážníci museli ženu, která nebyla zraněna, nejprve vzbudit. Její dcery ve věku 8 a 11 let pak strážníkům sdělily, že žijí s tátou, protože je máma alkoholička, ale protože musel pracovně do ciziny, měla je pohlídat matka,” informovala v pondělí o případu mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Dívku namol si matka v Přerově nepřevzala, strážník málem dostal pěstí

Krimi

Starší dívka dala strážníkům kontakt na otce, který se ale mohl dostat zpět do Česka nejdříve za 6 hodin, hlídka proto zavolala kolegy ze státní policie.

Třiatřicetiletá žena nadýchala 2,74 promile a podle mluvčí zprvu spolupracovala, pak ale otočila.

Foto: MP Praha

Jednu z opilých matek našli strážníci u stanice metra Dejvická

„Rozhodla se, že odejde. Na opakovanou výzvu nereagovala, proto ji strážníci za pomoci donucovacích prostředků zastavili a následně jí nasadili také pouta,” upřesnila Seifertová s tím, že žena skončila na záchytce. Děti převzali policisté a dál se věc řešila ve spolupráci se sociálkou.

Dvě hodiny nato měla jiná hlídka hlášení o opilé ženě s dětmi, mezi kterými se odehrávala potyčka, na autobusové zastávce Černý Most.

Měla jsem panáka rumu a pivo, tvrdila na Andělu matka s 2,4 promile a tříletým dítětem

Krimi

„Po příjezdu strážníci spatřili zakrvácenou uplakanou ženu, která seděla na zemi a objímala ji holčička. Opodál seděl v náruči starší dívky malý chlapec. Žena byla zjevně pod vlivem alkoholu. Děti nebyly zraněné, jen vzlykaly a uvedly, že mají strach o mámu, která se zranila při vystupování z autobusu,” popsala mluvčí.

Foto: MP Praha

K opilé matce dvou dětí přivolali pražské strážníky na zastávku MHD Černý Most

Pak se ukázalo, že 36leté ženě patřil pouze pětiletý chlapec a 13letá dívka, třetí holčička byla kamarádka dcery. Kvůli krvácivému zranění ženy, která nadýchala 2,79 promile, přivolal strážníci záchranku.

Děti pak vyzvedl přítel opilé ženy s jeho matkou, kteří podle Seifertové slíbili, že se o děti postarají. Rovněž tento případ míří na stůl sociálce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám