Hlavní obsah

Bezdomovci ve Zlíně zmlátili ženu, která usnula v jejich spacáku. Prý zapáchal

Právo, jr
Zlín

Svou známou bezdomovkyni surově zmlátili dva muži bez domova ve Zlíně. Žena si dovolila usnout ve spacáku jednoho z nich a muže rozzlobilo, že spací pytel proto zapáchá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V úterý kolem jedné hodiny ráno se vrátili ke svým spacákům poblíž autobusového nádraží ve Zlíně dva muži bez domova. Uviděli, že v jednom z nich spí devětapadesátiletá žena, kterou znali. Osmačtyřicetiletého a sedmadvacetiletého muže rozlítilo, že jejich spacák zapáchá, proto začali ženu bít pěstmi a kopat do hlavy. Jejich útok vidělo několik dalších svědků. Asi po půl hodině s napadáním přestali a odešli,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Žena zůstala bez pomoci několik hodin. Až kolem páté hodiny ráno zavolali ke zraněné na autobusovém nádraží kolemjdoucí lidé záchranáře.

„Pří agresivním napadení utrpěla žena poranění, se kterým ji záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice. Oba útočníky po chvíli našli policisté poblíž autobusového nádraží. U obou byla pozitivní dechová zkouška na přítomnost alkoholu, jeden nadýchal více než jedno promile a druhý více než dvě promile alkoholu. Policisté oba muže zadrželi a umístili do policejní cely,“ sdělila mluvčí.

Kriminalisté obvinili útočníky z trestného činu pokusu o těžké ublížení na zdraví a z výtržnictví.

„Starší z nich má již osmnáct záznamů v trestním rejstříku, mladší byl soudně trestný třikrát,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že pachatelé skončili ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám