Hlavní obsah

Auto uvízlo na přejezdu v Uhříněvsi, přijíždějící řidič neváhal a zvedl závoru

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pohotově se zachoval řidič z Prahy, který minulý týden ve středu přijížděl k železničnímu přejezdu v Praze - Uhříněvsi a spatřil vůz, který uvěznily závory. Jednu ze závor rychle nadzvedl a uvízlé auto vysvobodil. Chvíli poté projel vlak.

Uvízlé auto na kolejích vysvobodil jiný řidič

 
Článek

Čtenář Novinek, který video pořídil pomocí kamery umístěné za čelním sklem svého vozidla, přijížděl k železničnímu přejezdu z Benic. Ihned po zastavení za již čekajícím vozidlem z auta vyskočil a běžel uvězněnému řidiči pomoci.

„Hned, jak jsem celou situaci uviděl, vzpomněl jsem si na video, které bylo nedávno na internetu, kde uvízla mezi závorami cisterna. Řidič nakonec cisternu vysvobodil tím, že zvednul závoru,“ řekl Novinkám čtenář, který video pořídil.

Řidič z uvízlého automobilu mezitím pobíhal po kolejích a uvedl, že neví, co má dělat. Údajně přehlédl červená výstražná světla a vjel na přejezd, kde ho uvěznily závory. Na celé věci zachránce nejvíce zarazilo to, že řidič po "osvobození" ani nepoděkoval a odjel.

Co by se stalo, kdyby iniciativní muž k přejezdu nepřijel, není těžké domyslet. Ostatní řidiči totiž seděli ve svých vozech a celou situaci sledovali. Řidička v červené škodovce, která před závorami stála, prý netušila, že jde zvednout závory. Nepomohli ale ani ostatní řidiči v protisměru, kde stála nejméně čtyři další vozidla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám