Hlavní obsah

Akční honička z Šumperku. Opilý muž na skútru zapadl v trávě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Dvaačtyřicetiletý muž na skútru se snažil ujet v úterý odpoledne policistům v Šumperku. Ti jej chtěli zastavit kvůli tomu, že na hlavě neměl přilbu. Honička skončila havárií motocyklisty, ukázalo se, že jel opilý. Právo o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Opilý muž položil skútr na trávěVideo: Policie ČR

 
Článek

„V úterý kolem sedmnácté hodiny projížděla hlídka policistů po ulici Zábřežské v Šumperku. Když je minul skútr, jehož řidič neměl na hlavě přilbu, rozhodli se policisté zastavit jej a zkontrolovat,“ uvedla mluvčí.

Zdrogovaný muž ujížděl po lávce pro pěší přes řeku Moravu

Krimi

Motocyklista podle ní nezastavil, ani když jej policejní vůz opakovaně předjel, aby mu znemožnil pokračování v jízdě.

Vždy se mu vyhnul a jel dál. Projel jednosměrnou ulicí Dobrovského v protisměru, odbočil do ulice Havlíčkovy a pokračoval ulicí Temenickou.

„Zde se policistům snažil uniknout a odbočil na parkoviště u supermarketu, přes které projel do zeleně mezi supermarketem a panelovými domy. Tam už řízení skútru nezvládl, dostal smyk a upadl,“ konstatovala Šafářová.

Policisté poté podle ní zjistili, že 42letý řidič je pod vlivem alkoholu. Naměřili 2,36 promile alkoholu v dechu.

Prchající řidič vytáhl na policisty zbraň. U sebe měl drogy a dětské porno

Krimi

V policejní cele skončil také 32letý muž. I on řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Jeho vůz zastavili policisté v Šumperku zhruba půl hodiny po předchozí události. Dechovou zkouškou mu naměřili 1,56 promile.

„V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Honička skončila pádem

Reklama

Výběr článků

Načítám