Hlavní obsah

Agresivní syn nepustil lékaře k otci, kterého navíc zranil. Pomohla zásahovka a taser

Dramatickou situaci řešili policisté se zásahovou jednotkou v jedné z obcí na Příbramsku, kde 43letý muž nechtěl pustit zdravotníky ke svému nemocnému otci (69). Podle policie vyhrožoval zabitím sebe i otce a stupňoval svou agresivitu. Nakonec muže zneškodnila policejní zásahová jednotka pomocí elektrického paralyzéru.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v pondělí kolem 18. hodiny na zahradě rodinného domu.

„Syn bránil přístupu k nemocnému otci jak zdravotníkům, tak policistům, proto byla na místo k řešení situace přivolána zásahová jednotka s vyjednavačem, který se snažil s mužem navázat kontakt,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Muž ale podle mluvčí stupňoval agresivitu, načež vyhrožoval zabitím sebe i otce, kterému držel u těla nůž. Specialisté ze zásahovky vzápětí muže zneškodnili taserem. „Muž však při tomto zákroku ještě stačil otce poranit,” zmínila Suchánková.

Otce zadrženého muže přepravila záchranka do nemocnice, kde podstoupil operaci. Podle mluvčí je ve stabilizovaném stavu.

Muž nechtěl k soudu a zabarikádoval se, vtrhla na něj zásahovka

Krimi

Kvůli čemu zraněný původně potřeboval lékařskou péči a zda byl operován kvůli synově útoku, policie neupřesnila.

Čtyřiatřicetiletý syn skončil v policejní cele, kde si v úterý vyslechl obvinění z vydírání a pokusu o vraždu.

Kriminalisté také navrhli státnímu zástupci, aby u soudu žádal uvalení vazby, o čemž bude soud rozhodovat ve středu. Muži hrozí v případě odsouzení až 18 let vězení, dodala Suchánková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám