Hlavní obsah

Policejní manévry v Praze kvůli ženě v nesnázích byly planý poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zásah několika policejních jednotek, které v úterý odpoledne v pražské části Braník doprovázela i zásahovka a vyjednavač, vyšel na prázdno. Kriminalisté hledali po oznámení na tísňovou linku byt, ve kterém měla být násilím držena žena. Policie sice nakonec z místa odvezla muže a ženu, po jejich výslechu se ale ukázalo, že se nic závažného nestalo.

Do Braníku přijela také zásahová jednotkaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policejní manévry začaly v úterý po 15. hodině v ulici Vavřenova. Od počátku policisté pracovali jen s kusými a zprostředkovanými informacemi získanými přes tísňovou linku o tom, že v některém z bytů je žena, kterou tam násilím drží muž.

Nejdřív trvalo několik hodin, než se podařilo zmíněný byt najít. Policejní vyjednavačka následně přesvědčila ženu v bytě, aby policistům otevřela. Za ženou stál muž, kterého zásahová jednotka zadržela za pomoci donucovacích prostředků.

Muž se u Prahy zabarikádoval a vyhrožoval sebevraždou. Policie jej zasáhla taserem

Krimi

Oba pak policisté odvezli na služebnu, aby se zjistilo, co se stalo.

„Výslechem obou zúčastněných kriminalisté zjistili, že se nejedná o přestupek nebo trestný čin. Oznamovatelka špatně vyhodnotila zprávu, kterou jí 'poškozená' poslala, a okamžitě zalarmovala policii,” informovala ve středu policie na Twitteru s tím, že případ byl odložen jako vyřízený.

Opilci na Karvinsku stříleli z paneláku po lidech, naběhla na ně zásahovka

Krimi

Další podrobnosti k situaci v Braníku, například jaký měla zpráva obsah a na základě čeho se oznamovatelka o ženu bála, případně v jakém vztahu aktéři případu jsou, vyšetřovatelé neupřesnili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám