Hlavní obsah

Lupič přepadl v Plzni stejnou banku už potřetí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Doslova magnetem pro lupiče se stala pobočka GE Money bank v Plzni v Částkově ulici. V úterý ji  přepadl v pořadí už třetí zločinec a sebral odtud peníze. Pokud budou kriminalisté při pátrání po něm úspěšní jako v předchozích dvou případech, peněz si poberta příliš dlouho neužije.

Článek

"Neznámý muž  se zbraní v ruce ohrožoval zaměstnance banky. Naše hlídka byla na místě do tří minut od spuštění poplašného zařízení. Pachatel už byl ale pryč.  Strážníci ještě asi pětadvacet minut prohledávali okolí ale bezúspěšně," řekla mluvčí městské policie Pavla Vaníková. Právě na služebnu městských strážníků je propojen tísňový signál z banky.  

Lupič měl podle Michaely Altmanové z plzeňského ředitelství policie na sobě zřejmě džíny, zelenou bundu a na hlavě čepici a kapuci. Kolik peněz sebral policie nechce z taktických důvodů zveřejnit.

V pobočce se už loupilo

Naposledy se pobočka banky  stala cílem loupežného přepadení v červnu. Tehdy tam vtrhli  dva ozbrojení maskovaní muži. Měli tmavé sluneční brýle, černé kulichy, kalhoty, bundy a rukavice. Jeden z nich byl ozbrojen samopalem, druhý pistolí. Lupiče, šestatřicetiletého a už dříve trestaného osmadvacetiletého muže, policisté minulý týden dopadli, obvinili z loupeže a soud je poslal do vazby.

Muž se samopalem tehdy zůstal u dveří, mířil na přítomné a křičel, že jde o loupežné přepadení. Lidé si museli lehnout na zem. Jeho komplic pod hrozbou namířené pistole žádal pokladní o peníze. Pokladní jim dala do sportovní tašky bankovky a drobné mince v papírových sáčcích.

V cele skončil i lupič, který banku přepadl  v únoru v roce 2004. Tehdy  při útěku mu v igelitové tašce s penězi explodovala bavící patrona, kterou mu tam podstrčila pokladní a která bankovky znehodnotila. Pachatel pak tašku s lupem zahodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám