Hlavní obsah

Smrtelná nehoda nahnala kamióny do Chlumce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHLUMEC NAD CIDLINOU

Smrtí člověka skončila srážka kamiónu s osobním automobilem u Chlumce nad Cidlinou. K nehodě došlo v pátek těsně před půl osmou ráno na přivaděči k dálnici D11 mezi Levínem a Chlumcem. Požár nákladního automobilu hasiči likvidovali zhruba hodinu. Podle starosty Miroslava Uchytila (KDU - ČSL) bude minimálně celé dopoledne silnice neprůjezdná a veškerá doprava je svedena skrz centrum města.

Článek

Policisté na místě stále řeší příčiny nehody. Podle informací z Hasičského záchranného sboru zahynul řidič osobního vozu. Po strážce a vyproštění z vozidla ještě žil, ale rozsah jeho zranění byl natolik závažný, že se jej záchranářům nepodařilo zachránit. Řidič kamionu má zlomenou ruku.

Neprůjezdná vozovka odvádějící dopravu na obchvat Chlumce způsobila, že policie dočasně zprůjezdnila most přes řeku Bystřici a povolila vjezd nákladní dopravě do Chlumce.

Chlumec čeká nápor kamiónů

"Je to smutná ironie, že si právě dnes připomínáme den bez aut a u Chlumce se stane taková tragédie," posteskl si Uchytil a dodal, že policisté o vzniklé situaci ihned informovali radnici, proto mohl přijmout potřebná opatření. "Na Chlumec se nyní valí doprava ve své původní mohutnosti. Znamená to, že by městem dnes mohlo projet opět na 30 tisíc vozů, z toho devět tisíc těžkých kamiónů. Na plynulost dopravy budou dohlížet městští strážníci," řekl Právu a dodal, že má obavu, aby se řidiči opět nenaučili znovu jezdit Chlumcem. "Po otevření přivaděče proto začne policie ihned kontrolovat dodržování zákazu," dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám