Hlavní obsah

Za smrt šesti lidí v hotelu padl tříletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOUNY

Tří roky vězení. Takový verdikt si v úterý vyslechl provozovatel hotelu Oharka Zdeněk Krupka o lounského okresního soudu za tragédii, která se odehrála před čtyřmi lety. Budova se tehdy zřítila a smrt pod troskami našlo šest Poláků. Zbývající tři obviněné muže soud zprostil obžaloby.

Článek

Zřícení části hotelu způsobila 1. dubna 2002 exploze elektrického ohřívače vody, který měl ucpaný pojistný ventil a vadnou elektroinstalaci. Voda se tak v bojleru přehřívala. Nahromaděná pára a následná tlaková vlna roztrhla nádobu ohřívače na dvě půlky a vymrštila je proti nosné konstrukci domu.

Souzení, jimž hrozil až desetiletý trest, vinu odmítají. Bývalý technický náměstek ředitele firmy Lostr Miroslav Földes, jeho nástupce Jiří Šimíček, revizní technik Oto Šoun a provozovatel zařízení Krupka při zahájení hlavního líčení loni v listopadu vypověděli, že si nejsou vědomi žádného zanedbání či porušení svých pracovních povinností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám