Hlavní obsah

Tři kluci vykradli hrob ročního dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MĚLNÍK

Tři nezletilci v květnu zhanobili hrob ročního děvčátka na hřbitově mezi obcemi Řepín a Živonín na Mělnicku. Urnu s jejími ostatky otevřeli a její obsah rozsypali okolo hrobky. Zároveň odtud ukradli zlaté šperky. ČTK to v pondělí řekla mělnická policejní mluvčí Nina Kopecká.

Článek

Tři chlapci ve věku 10, 12 a 13 let v době kolem 9. května poškodili nejdříve mramorovou vitrínu rodinné hrobky, u níž rozbili skleněnou výplň. Po vyjmutí urny a rozházení popela z ní ukradli i zlaté náušnice a svatováclavský zlatý dukát.

Policie informovala o případu se zpožděním proto, že původně majitelé nahlásili nižší škodu a případ se řešil pouze jako přestupek. Později ale matka dívenky upřesnila počet ukradených věcí. Celková škoda se tak vyšplhala na 16 000 korun a případ policie překvalifikovala na trestný čin.

Výslechu se účastnili i sociální pracovníci

Kvůli nízkému věku nemůže policie nezletilce obvinit. U výslechu ale byli také sociální pracovníci městského úřadu, kteří se budou případem dále zabývat. Podle Kopecké žádné podobné zhanobení hrobu policie na Mělnicku v posledních letech řešit nemusela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám