Hlavní obsah

Soud potvrdil muži 13 let za vraždu matky sekerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Jednadvacetiletému Marku Homolovi potvrdil ve středu Vrchní soud v Olomouci 13leté vězení za brutální vraždu matky. Opilou ženu po hádce nejdříve udeřil pěstí do obličeje a poté ji velkou sekerou sekl do hlavy. Byla na místě mrtvá. Soud tak nevyhověl Homolovu odvolání a výši trestu označil za přiměřenou.

Článek

Po činu zabalil bezvládné tělo ženy do deky, prostěradla a igelitu. Pak ho ovázal provazem a uložil ho v bytě do úložného prostoru postele. Později pak tělo odtáhl a zamaskoval v teplovodní kanálové šachtě nedaleko vchodu do domu.

Tragická událost se odehrála loni v listopadu na opavském sídlišti Kateřinky. Mladík tvrdil, že matku nezabil. Podle jeho verze ho sekerou napadla ona. Pak měl dostat epileptický záchvat a na nic si nepamatuje. Již podle dřívějšího vyjádření soudu však všechny důkazy ukazují na jiný průběh tragédie.

Reklama

Související témata:

Související články

Za vraždu matky sekyrou dostal mladík 13 let

Krajský soud v Ostravě poslal v pátek na 13 let do vězení jednadvacetiletého Marka Homolu z Opavy, který loni v listopadu brutálně zabil matku. Zasadil...

Výběr článků

Načítám