Hlavní obsah

Fanoušci Sparty a Baníku poničili liberecký stadión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Škody, které zřejmě přesáhnou milión korun, způsobili podle prvních odhadů fotbalovému klubu Slovan Liberec fanoušci ostravského Baníku a Sparty Praha. Při pátečním utkání finále Poháru Českomoravského fotbalového svazu poškodili liberecký stadión.

Článek

Podle mluvčího severočeského klubu Lukáše Váni stadión zatím nic podobného nezažil. Zničeny jsou ochranné sítě za brankami, vytrhané a spálené sedačky, ohněm je poničený i trávník. Sparta a Baník jsou největší rivalové v lize a při vzájemných utkáním k potyčkám vždy dochází.

Policie do města povolala 700 policistů. V pohotovosti byl i jízdní oddíl a těžkooděnci z krajské zásahové jednotky, situaci sledoval i policejní vrtulník.

Váňa práci policie ocenil. "Zvládli to dobře, kdyby jich nebylo, škody by byly určitě větší," řekl po utkání, které vyhrála Sparta v penaltovém rozstřelu. [celá zpráva]

Podle mluvčí liberecké policie Vlasty Suchánkové museli policisté už v průběhu penaltového rozstřelu zasahovat proti fanouškům Baníku, kteří se snažili dostat na hrací plochu. Při potyčkách bylo podle ní několik fanoušků zraněno, zranění utrpěli i někteří policisté. "Podle předběžných informací policisté předvedli pět lidí, počet ale nemusí být konečný," řekla Suchánková.

Zhruba tisícovku ostravských fanoušků dopravil do Liberce speciální vlak, od kterého je až ke stadiónu doprovodila policie. Za asistence pořádkových sil se fanoušci také na nádraží po prohraném utkání vraceli. "Snažili jsme se tak zabránit škodám, které by mohli napáchat, kdyby se rozprchli po městě," uvedla Suchánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám