Hlavní obsah

Návštěvníci nemocnice zmlátili porodní sestru

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Napadením zdravotní sestry a muže, který se jí zastal, skončily v sobotu návštěvní hodiny v porodnici nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji. Žena má naštípnutý nos, pohmožděné oko a podlitiny ve tváři. Porodnice je proto od soboty pod zpřísněným dohledem ochranné služby, v neděli byly na oddělení dokonce kvůli incidentu zrušeny návštěvy.

Článek

Sobotní konflikt začal ve chvíli, kdy se skupinka asi deseti návštěvníků, kteří přišli navštívit svou příbuznou, snažila prodrat na porodní sál. Údajně tam chtěli všichni využít toaletu.

Sestřička skončila ve skříni

"Zdravotní sestra je upozornila, že tam smí pouze personál a rodička. Začali s ní smýkat po chodbě a mlátit o zeď. Když se bránila, hodili ji do skříně," uvedla mluvčí nemocnice Dorota Havlíková.

Když se sestřičky zastal muž, který přišel do porodnice navštívit svou manželku a dítě, vytáhl na něj jeden z účastníků tzv. nunčaky. "Mlátil ho do zad a předloktí, kterými si napadený chránil hlavu. Muž dostal i několik ran pěstí do tváře. Novopečený tatínek byl pak ošetřen na chirurgii," dodala Havlíková s tím, že oba napadení jsou v pracovní neschopnosti.

Nebezpečné noční služby

"Je neuvěřitelné, že někdo je schopen napadnout zdravotníky, kteří se snaží lidem pomoci a poskytnout jim co nejlepší péči," uvedl primář gynekologicko-porodního oddělení Petr Fiala a dodal, že tento případ opět ukazuje na nezbytnost zpřísnění trestu pro útočníky na zdravotnický personál.

S agresivními pacienty mají největší zkušenost chirurgové sloužící na akutním příjmu. "Denně se setkáváme se slovním napadením, hlavně tedy na nočních službách, kdy nám většinou pacienti pod vlivem alkoholu vyhrožují fyzickou nebo profesionální likvidaci. "Bohužel, tak průměrně jednou do měsíce, dojde i fyzickému napadení," uvádí chirurg Lumír Tomala, který v sobotu ošetřoval napadené.

Diskuze byla zrušena kvůli zvyšujícímu se počtu rasistiských příspěvků. Slušným čtenářům se tímto omlouváme.

Reklama

Výběr článků

Načítám