Hlavní obsah

Policie pošle Krejčířové na Seychely předvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní komisař plánuje výslech manželky uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře Kateřiny, která čelí od loňského července obvinění z praní údajně špinavých peněz manžela. Předvolání k výslechu jí pošle na Seychelské ostrovy, kde Krejčířova rodina žije.

Článek

"Paní Krejčířová nám adresu pro doručování oznámila," řekl státní zástupce Ondřej Šmelhaus. Pokud Krejčířová k výslechu nepřijde, mohla by to policie chápat tak, že se vyhýbá trestnímu řízení. "Když se nedostaví, patrně bude přicházet v úvahu možnost, že bude dál stíhána jako uprchlá," konstatoval žalobce.

Jako uprchlý je stíhán i Krejčíř, který čelí obvinění z majetkových trestných činů a přípravy vraždy celníka. Kontroverzní podnikatel loni v červnu utekl policistům při domovní prohlídce v luxusní černošické vile a zmizel do ciziny. Jeho manželka pak i se synem odcestovala na zahraniční dovolenou, v Dubaji se setkali s Krejčířem a odletěli na Seychelské ostrovy.

Všichni tři mají už devět let tamní občanství, a zřejmě tak přišli o české. Krejčířové hrozí dva až osm let vězení. Finanční policie ji viní z toho, že umožnila manželovi zastřít původ části peněz z trestné činnosti. Státní zastupitelství jí kvůli tomu obstavilo luxusní vilu v Černošicích u Prahy v hodnotě stamiliónů korun, se kterou tak nemůže manipulovat.

Rozhodnutí potvrdil i soud. Krejčířová je podezřelá z toho, že nákupem, přestavbou a rekonstrukcí rozsáhlé nemovitosti v Černošicích legalizovala výnosy z manželovy trestné činnosti, a to údajně od roku 1998. Policie k tomu dospěla po zjištění, že její příjmy jsou údajně v nepoměru k nákladům vynaloženým na pořízení a úpravy domu. 

Reklama

Související témata:

Související články

Bulawa a komplicové Krejčíře míří do vazby

Ostravský okresní soud v sobotu uvalil vazbu na Zdeňka Bulawu, který v minulosti získal přezdívku "zabiják policistů". Společně s ním míří za mříže dva údajní...

Výběr článků

Načítám