Hlavní obsah

Za zabití matky dostal Malý šest a půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský krajský soud poslal v úterý na 6,5 roku do vězení sedmatřicetiletého Michala Malého za to, že loni v dubnu ubil svou vážně nemocnou matku. Ze spisu vyplývá, že ji dlouhodobě týral.

Článek

Malý vinu popírá. Tvrdí, že by na "matku nikdy ruku nepoložil". Okolnosti její smrti však dosud nedokázal vysvětlit. Z týrání a usmrcení matky jej usvědčily důkazy.

Matku obžalovaného postihla před pěti lety mozková příhoda. Od té doby byla v podstatě upoutána na lůžko, nebyla schopna většího pohybu a složitější komunikace. Žena stále chřadla, začala odmítat jídlo a loni v dubnu vážila jen 30 kilogramů. Žila ve svém brněnském bytě společně se synem, který se o ni staral.

Malý už v listopadu u soudu odmítl, že by matku bil nebo jí způsobil těžká zranění. Uvedl, že ji měl rád a i když měli mezi sebou neshody, tak by jí nikdy neublížil. Podle něj si zranění způsobila sama, když spadla na zem. Poznamenal také, že s matkou komunikoval ještě v neděli a také v pondělí 12. dubna. Pak se mu zdálo, že modrá a tak zavolal záchrannou službu.

Malý: Podlitiny si matka způsobila sama

 "Já jsem jí nic neudělal. V sobotu jsem ji odnesl do obýváku k televizi, kde se mnou byla až do pondělí. Ještě v pondělí jsem ji přebaloval a když jsem ji krmil, tak jsem si všiml, že jí modrá jazyk. Vyplivovala jídlo, tak jsem zavolal lékaře. Já jsem jí neublížil a ty podlitiny si způsobila asi sama, když několikrát spadla. Měla stejnou pleť, jako jiní lidé, kteří byli nemohoucí," vypověděl Michal Malý.

O tom, že podlitiny nevznikly pádem na zem, však byla přesvědčená lékařka záchranné služby, která 12. dubna do bytu jela. Podle ní byly totiž podlitiny takového rázu, že svědčily o možném napadení. "Podlitiny a škrábance byly různého data. Další zranění na krku vypadalo jako způsobené jinou osobou, a proto jsme volali policii. Navíc žena byla už ztuhlá, takže bylo jasné, že je mrtvá jeden až dva dny. To by poznal i laik, uvedla lékařka.

Odsouzený se k verdiktu nevyjádřil. Pokud se proti němu odvolá, bude se případem zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Související články

Smrt nemohoucí ženy měl způsobit její syn

Sklopená hlava a lítost nad smrtí matky. Tak v úterý před senátem Krajského soudu v Brně vypadal 37letý Michal Malý z Brna, který čelí obžalobě, že zbil svou...

Výběr článků

Načítám