Hlavní obsah

Žalobce prohledával Krejčířovu vilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Žalobce Svatopluk Nauš, který vyšetřuje okolnosti útěku miliardáře Radovana Krejčíře při červnové domovní prohlídce, navštívil ve čtvrtek jeho černošickou vilu. Návštěva trvala asi dvě hodiny.

Článek

"Ověřovali jsme výpověď jednoho z policistů, který se tehdy účastnil domovní prohlídky," upřesnil v pátek Nauš. Podle něj prohlídka potvrdila informace získané již při předchozím vyšetřování. Žalobce chce ještě vyslechnout několik svědků, u kterých čeká na zproštění mlčenlivosti. Poté by chtěl vyšetřování ukončit.

Za útěk Krejčíře je stíhán velitel červnového zásahu Jan Špitálský. Je obviněn z maření úkolu veřejného činitele z nedbalosti. Špitálský velel před více než třemi měsíci zásahu při domovní prohlídce v Krejčířově luxusní vile v Černošicích u Prahy. Krejčíř tehdy utekl a nyní je i s rodinou na Seychelských ostrovech. Na místě prohlídky bylo kromě Špitálského dalších devět policistů z pražské protikorupční policie. Po Krejčířově útěku byli všichni postaveni mimo službu, po čase se ale včetně Špitálského vrátili do práce.

Krejčířova rodina má seychelské občanství, což komplikuje případné vydání miliardáře českým úřadům.

Krejčíř utekl proto, že jej nikdo nehlídal. Někteří ze zasahujících policistů již dříve řekli, že akci v Krejčířově vile nepokazili. Po celou dobu prohlídky podnikatelovy vily prý nevěděli, zda byl Krejčíř zadržen, nikdo z nich údajně nebyl pověřen tím, aby Krejčíře střežil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám