Hlavní obsah

Muž napadl záchranáře při převozu do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úterý, krátce před šestou hodinou večer, napadl v Praze opilý 62letý muž pracovníka záchranné služby. Útočník ohrožoval záchranáře nožem při převozu do nemocnice Na Bulovce. Díky duchapřítomnosti záchranářů nebyl nikdo zraněn, informovala ve středu Novinky mluvčí záchranky Simona Cigánková.

Článek

Dispečink záchranné služby přijal v úterý v 17:50 hod. tísňové volání o ležícím muži, který byl zaklíněn mezi vchodovými dveřmi obytného domu v pražské Sekaninově ulici. Záchranáři po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o 62letého opilého muže, který měl drobná krvácející poranění na zápěstí.

Při transportu do nemocnice, kdy 43letý zdravotník seděl k muži bokem a připravoval se na další ošetření, napadl opilec záchranáře nožem s cca 12 centimetrovou čepelí. "Muž mířil zdravotníkovi z přibližně 40centimetrové vzdálenosti na břicho a chystal se bodnout," popsala drama mluvčí.

Zdravotníkovi přispěchal na pomoc řidič

"S pomocí 30letého řidiče - záchranáře, který ihned zastavil a přispěchal svému kolegovi na pomoc, se podařilo muže zneškodnit a nůž útočníkovi vyrazit z ruky," pokračovala Cigánková.

Dispečink záchranářů přivolal na místo policii. Muž byl za její asistence předán k ošetření v nemocnici na Bulovce. Policie bude případ nadále řešit, trestní oznámení na pachatele již bylo podáno. V letošním roce se podle Cigánkové jedná již o 17 napadení záchranáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám