Hlavní obsah

Bublan: Dolejší Krejčíře z vily nepustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr vnitra František Bublan v pátek prohlásil, že Radovan Krejčíř lže a chce svou kauzu zpolitizovat. Státní zástupce Jaroslav Dolejší ho prý nenechal volně odejít z luxusní vily, kterou policie prohledávala, a Krejčíř rozhodně nemá žádné směnky, které by ukázaly vazby na ČSSD.

Článek

Krejčíř tvrdí, že existuje směnka mezi ním a podnikatelem Jakubem Konečným a také směnka mezi Konečným a ČSSD.

"Krejčíř unesl v dubnu 2002 Jakuba Konečného a držel ho v zajetí ve Vystrkově na Orlíku. Donutil ho podepsat bianco směnky a další papíry. V červnu ale podepsal notářsky ověřené prohlášení, že nemá žádné pohledávky na Konečného, vše prý bylo vyrovnáno a veškeré dokumenty odevzdal," řekla policejní mluvčí Blanka Kosinová. To je podle policie dostatečný důkaz, že Krejčíř nemůže směnky mít.

Ministr vnitra Bublan se vyjádřil k dalším podrobnostem ohledně prohlídky Krejčířovy vily a popřel vše, co Krejčíř prohlašuje. Dolejší ho prý neposlal pro žádnou směnku. "Situace tam byla jiná a útok na Dolejšího je nehorázný," řekl Bublan.

K obviněním, že Dolejší chtěl nechat vypnout kamery ve vile a později žádal smazání záznamů, se Bublan vyjádřil jen nepřímo, že takové informace nemá.

Vesecká nechá případ prošetřit

Pověřená nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká nechá tvrzení Radovana Krejčíře prověřit. "Jsou to tak závažná obvinění, že jsem požádala pražského vrchního státního zástupce, aby se k nim vyjádřil," řekla Vesecká.

Vesecká zároveň zdůraznila, že o selhání Dolejšího při domovní prohlídce u Krejčíře zatím nesvědčí "jediná indicie".

Reklama

Související články

Krejčíř měl falešné jméno Tomiga

Policie rozšířila mezinárodní zatykač vydaný na Radovana Krejčíře o jméno Tomiga. "Uprchlý podnikatel se totiž pod tímto jménem pohyboval po světě," řekl...

Výběr článků

Načítám