Hlavní obsah

Smlouva se Seychelami se dotkne i Krejčíře

Právo, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Smlouva o vydávání trestně stíhaných osob mezi Českem a Seychely bude retroaktivní. Umožní tak mj. i zpětné vydání Radovana Krejčíře, který se na ostrovech před českou spravedlností skrývá. Smlouva by měla být uzavřena začátkem příštího roku.

Článek

"Chtěli bychom, aby byla smlouva o vydávání zločinců uzavřena do několika měsíců," řekl mluvčí ministerstva spravedlnosti Petr Dimun.

"O vydání manželů Krejčířových jsme dosud nepožádali, jelikož to bez smlouvy není možné. Požádáme až po uzavření smlouvy. Týkalo by se to i člověka, který by na Seychelách žil deset let," uvedl Dimun. Smlouva by podle něj měla být standardní jako s ostatními státy.

Absence smlouvy o vydávání s ostrovním státem brzdí i policejní vyšetřování. "Co se týče vyšetřování případů pana Krejčíře, nemůže policie nijak dál postupovat. Čekáme na ministerstvo spravedlnosti," řekl zástupce ředitele kriminální služby Ladislav Kadeřábek. O obstavený majetek Krejčíře se zatím stará Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

I když policie zadržela několik zásilek, které putovaly na Seychely, je prý dobře zabezpečen. "Majetek je umístěn ve speciálních skladech," řekl Právu Adam Halmoši z ÚZSVM. Podle něj zatím úřad nemůže s Krejčířovým majetkem nijak nakládat, protože je stále v jeho vlastnictví. "S majetkem budeme moci nakládat pouze podle pokynů státního zástupce, případně soudu," poznamenal Halmoši. "To znamená pečovat o majetek tak, aby nemohl být poškozen, zcizen nebo aby se nesnižovala jeho hodnota," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie Krejčířovi zabavila peřiny

Policie zřejmě narazila na další majetek uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Od rána zjišťuje, zda miliardáři patří asi 13 krabic s oblečením, peřinami...

Výběr článků

Načítám