Hlavní obsah

Policista obžalovaný z vraždy manželky se dočkal osvobození

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud ve středu osvobodil Petra Fencla obžalovaného z vraždy manželky a jejího milence. Podle obžaloby ženu surově zbil a pak utopil ve vaně. Tělo jejího milence se však nenašlo.

Článek

"Vražda Andrey Fenclové se podle obžaloby stala v noci na 9. července 2003 v domě jejího jednačtyřicetiletého milence Milana Špačka v Chocenicích. Aby zakryl stopy, otevřel Fencl ventil nádoby s propan-butanem a rozlil kolem benzin," uvádí se v obžalobě. Dům začal hořet, ale po nějaké době oheň sám uhasl. Podle rozsudku není jisté, zda je Špaček vůbec mrtev, nebo se pouze zdržuje na neznámém místě.

V případě Fenclovy manželky je sice vražda jasně prokázána, chybí ale přímé důkazy, které by usvědčovaly jejího manžela. Podle státní zástupkyně sice plzeňský soud provedl všechny potřebné důkazy, vyhodnotil je ale jednostranně, ve prospěch obžalovaného. Motivem vraždy byly podle ní vztahy obou manželů, kteří se opakovaně rozcházeli a vraceli k sobě.

Čtyřiatřicetiletý Fencl již dříve uvedl, že měli s manželkou rozpory a rozváděli se. Podle něj to ale nebyl důvod k tomu, aby ji zabil. Fencl sloužil deset let u policie na obvodním oddělení v Praze. Skončil na vlastní žádost k 1. srpnu 2003. Policisté čtyři měsíce prověřovali verzi, že Fenclovou zavraždil Špaček, později se pozornost vyšetřovatelů obrátila směrem k Fenclovi.

Ve výpovědích byly rozpory

Různé výpovědi, které se objevovaly v průběhu procesu, moc jasný obraz případu nepodaly. Např. svědek Jaroslav Bajer tvrdil, že Fenclovou a jejího milence Špačka s malou dcerkou Denisou viděl ještě pohromadě 9. července 2003 dopoledne v Blovicích. To už podle státní zástupkyně měli být Fenclová a Špaček mrtví.

Navíc během vyšetřování další svědci potvrdili, že v tu dobu byla malá Denisa už u Fenclovy babičky v Rokycanech, která ji hlídala, než si ji Fencl vyzvedl a odvezl svým rodičům do Nových Hradů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám